środa, 6 stycznia 2016

Rafaello wersja FIT

Dziś mam dla Was superszybki, pyszny, sycący i fit przepis na kokosowy deser rafaello. Wykonanie zajmuje kilka minut, potrzeba ciut więcej cierpliwości, bo dopiero schłodzony nabiera mocy :D 

Składniki:
- kostka twarogu 250 g (u mnie półtłusty)
- 2 łyżki serka naturalnego homogenizowanego 0% 
- miarka odżywki białkowej migdałowej
- 40 g wiórków kokosowych
- orzechy nerkowca lub migdały i chipsy bananowe (udało mi się kupić chipsy bananowe w oleju kokosowym)

Twaróg rozgniatamy widelcem z serkiem i odżywką, dosypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Masę można mocniej ujednolicić używając blendera, deser będzie bardziej aksamitny (ja przygotowuję go w Thermomixie). Twarogową masę przekładamy do miseczek, posypujemy orzechami i chipsami bananowymi. Deser schłodzić w lodówce przez minimum 1 godzinę. 


U mnie w połączeniu z koktajlem banan-gruszka-mleko kokosowe stworzył sodki posiłek potreningowy :) Dziś pierwszy mocniejszy trening po chorobie, choć energia mnie rozpiera, to szybko łapię zadyszkę. Zaraz wrócimy do formy ;-)











A na koniec zdjęcie z sylwestra, kiepskiej jakości, bo z fotobudki. Drogi T., żeby nie było, że to moje wymysły!


6 komentarzy:

  1. rafaelo takiego jeszcze niejadłam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Brzmi naprawdę smacznie
    Dodaję do obserwowanych i zapraszam do siebie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super post. :-) Uwielbiam kokos i rafaello, więc chętnie skorzystam z Twojego przepisu. :-) Pozdrawiam i zapraszam do siebie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ekstra te przepisy tu masz. Właśnie mam zamiar się przerzucić na jakieś zdrowsze jedzenie i przekąski. Chętnie będę korzystać z Twoich przepisów !

    Zaczęłam blogować http://hybrydowa-kejti.blogspot.com jak będziesz miała chwilę to zapraszam również w moje skromne progi :) Pozdrawiam !!

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny przepis - a gdzie takie chipsy bananowe dorwałaś?

    OdpowiedzUsuń