Składniki:
- kostka twarogu 250 g (u mnie półtłusty)
- 2 łyżki serka naturalnego homogenizowanego 0%
- miarka odżywki białkowej migdałowej
- 40 g wiórków kokosowych
- orzechy nerkowca lub migdały i chipsy bananowe (udało mi się kupić chipsy bananowe w oleju kokosowym)
Twaróg rozgniatamy widelcem z serkiem i odżywką, dosypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Masę można mocniej ujednolicić używając blendera, deser będzie bardziej aksamitny (ja przygotowuję go w Thermomixie). Twarogową masę przekładamy do miseczek, posypujemy orzechami i chipsami bananowymi. Deser schłodzić w lodówce przez minimum 1 godzinę.
U mnie w połączeniu z koktajlem banan-gruszka-mleko kokosowe stworzył sodki posiłek potreningowy :) Dziś pierwszy mocniejszy trening po chorobie, choć energia mnie rozpiera, to szybko łapię zadyszkę. Zaraz wrócimy do formy ;-)
A na koniec zdjęcie z sylwestra, kiepskiej jakości, bo z fotobudki. Drogi T., żeby nie było, że to moje wymysły!
rafaelo takiego jeszcze niejadłam.
OdpowiedzUsuńWygląda bosko ;)
OdpowiedzUsuńBrzmi naprawdę smacznie
OdpowiedzUsuńDodaję do obserwowanych i zapraszam do siebie ;)
Super post. :-) Uwielbiam kokos i rafaello, więc chętnie skorzystam z Twojego przepisu. :-) Pozdrawiam i zapraszam do siebie!
OdpowiedzUsuńEkstra te przepisy tu masz. Właśnie mam zamiar się przerzucić na jakieś zdrowsze jedzenie i przekąski. Chętnie będę korzystać z Twoich przepisów !
OdpowiedzUsuńZaczęłam blogować http://hybrydowa-kejti.blogspot.com jak będziesz miała chwilę to zapraszam również w moje skromne progi :) Pozdrawiam !!
Świetny przepis - a gdzie takie chipsy bananowe dorwałaś?
OdpowiedzUsuń